By Admin

(15) (225)

Seiko Astron - verdens første GPS solar klokke

SEIKO ASTRON
- verdens første GPS solar klokke


HISTORIE: I 1969 startet Seiko en revolusjon med sin Astron quartz. Dette var den aller første quartz klokken. Etter dette åpnet Seiko sine patenter for hele verden og i dag bruker nesten alle denne teknologien i sine quartzur. I 2012 kom den andre Astron revolusjonen, da lanserte Seiko sin første GPS klokke drevet av solenergi. Astron var, er og vil alltid være synonymt med innovasjon i klokkeverden.

Uansett hvor du reiser i verden vil den nye Seiko Astron hjelpe deg med å passe tiden.

Seiko Astron er en intelligent klokke og veldig enkel å bruke. Er du ute og reiser og går over i en annen tidssone, presser du inn trykkeren på klokken og justeringen av tidssonen skjer automatisk. Det tar bare 6 sekunder for at klokken korrigerer til rett tid (mot ett sekund hvert million år) og bare 30 sekunder for rett tidssonen. Justeringen skjer om du står stille eller er på farten. Når du kan se himmelen har du alltid riktig tid. Justeringen til eller fra dagslys, strømsparing eller sommer/vintertid gjøres enkelt med et tastetrykk. Datoen er også alltid riktig og Seiko Astron’s perpetual kalender er riktig helt frem til Februar 2100. Klokken lades av alle typer lys og trenger aldri batteriskift.

Seiko Aston vist med satelitter i bane rundt jordkloden. Illustrasjon

Nøyaktig tid overalt på jorden

Gjennom århundrene har urmakere løst nesten alle utfordringer med tidtaking, men inntil nå har det stått igjen ett problem å løse;
Kan en klokke gjøres helt nøyaktig, uten justeringer, når brukerne forflytter seg i de ulike tidssonene?

Takket være Seikos mestring av GPS-teknologi og sin dyktighet innen energistyring, så løser nå Astron denne siste store urmaker-utfordring. Ved hjelp av kun kraften av lys, kobler Astron seg til fire eller flere GPS-satellitter, den identifiserer sin tidssone og justerer viserne på urskiven til lokal tid, med en presisjon på ett sekund per 100.000 år.

Ekstremt lavt energiforbruk

Hemmeligheten bak Seiko Astron GPS Solar klokkene er energistyring. Å koble seg opp til satellitter som går i en bane 20,000km over jordens overflate, krever en betydelig mengde energi. For å gjøre det med bare kraften av lys, kreves det store ferdigheter i energistyring som Seiko besitter. For å lage Astron GPS Solar, så utviklet Seiko en unik GPS-modul som oppnår dette, med bare ca 20% av energien som kreves av vanlige GPS-enheter.

Enkel å bruke

For å gjøre Seiko Astron GPS Solar så enkel som mulig å bruke, har Seiko oppfunnet en automatisk justeringsfunksjon som gjør at klokken justerer seg automatisk til GPS-tidens signal en gang om dagen. En usynlig sensor analyserer nivået av lys, og når det sanser fem sekunder med solskinn, kobles den til en GPS-satellitt og mottar en tidsoppdatering. Hvis klokken ikke oppdager slike forhold, husker den når den sist mottok et tidssignal og prøver da automatisk å koble ved den tiden. Dette intelligente sensorsystemet opererer uavhengig av om klokken er skjult av klær eller om solen er skjult bak skyene. Astron tid er nøyaktig og du trenger aldri å bekymre seg!

 

Seiko Astron ringformet antenne. Illustrasjon

Ringformet antenne

Astron GPS Solar kombinerer høy ytelse med et flott utseende, som faktisk er sjeldent i klokker med slik avansert teknologi. Nøkkelen til Seikos unike prestasjon er utviklingen av en mottaks-antenne i form av en ring, som ligger like under talllskivens ytre ring. Denne unike ringformede antennen, kombinert med keramikken brukt i kassens bezelring, optimaliserer signalmottak og lar urkassen få de rene, elegante linjene som er Astrons signatur.


 

Seiko Astron GPS Solar World-Time klokke vist fra siden og i front. Foto
Bildetekst: SEIKO Astron GPS Solar World-Time. SSE085J1 

Den nye Astron GPS Solar World-Time  - Less is more!

Det nye kaliberet til Astron World-Time har all sin teknologi med GPS solenergi i en design som er like enkel som den er raffinert. Kaliber 8X22 tilbyr et ytre som er slank, ren og med en ryddig skive som gjør at du ser den lokale tiden på et øyeblikk. Skiven på den nye World-Time klokken er enkel, med alle indikatorene sittende i en liten under-skive, noe som gir klokken et rolig, raffinert og elegant utseende. Astron GPS Solar World-Time tilbyr alt det nødvendige og ingenting annet. Det enkle er ofte det beste!

Slank, elegant og diskret

De nye Astron GPS World-Time klokkene er mindre og slankere enn de andre Astron modellene (tykkelsen er bare 12,4 mm) slik at antennen som mottar GPS-signaler er mye mindre, men Seiko har klart å øke behandlingskapasiteten til kretsen i GPS-modulen, slik at følsomheten av antennen er uendret og mottak av GPS-signaler er like enkelt for brukeren som alltid.

Seiko Astron GPS Solar Wold-Time klokke med hvit skive og sort rem ligger. Foto
Bildetekst: SEIKO Astron GPS Solar World-Time. SSE093J1 

Et utvalg av stiler

De nye Astron GPS World-Time klokkene er tilgjengelig i en rekke forskjellige design. Alle kassene er i titan og med de mest kjene bynavn trykket på rammen hvor de er godt leselig. Klokkene er med lenke eller remversjoner. Det finnes flere forskjellige farger på skivene, alle med kaliber som er laget med lavest mulig strømforbruk. Med dette siste tilskuddet til Astron familien, viser Seiko igjen at de kan levere en ny type klokke som forandrer verdens oppfatning av hva en raffinert høykvalitets klokke kan gjøre.

 

Seiko Astron GPS Solar World-Time Limited Edition klokke vist i front av jordkloden. Foto
Bildetekst: SEIKO Astron GPS Solar World-Time Limited Edition. SSE091J1 

Astron GPS Solar World-Time Limited Edition

Lanseringen av denne nye Astron GPS Solar kaliber feires i et begrenset opplag. Særtrekkene er dens mørke perlemor skive. Bruken av en farget perlemor er en stille hyllest under til kraften av teknologi. GPS solar-modulen krever så lite strøm at den får all den energien den trenger fra lyset som absorberes gjennom skiven, selv om den er laget av et naturlig materiale. Kassen og armbånd er laget av titan med en ny super-hard svart belegg. Dette gjør at klokken er svært motstandsdyktig mot riper. Designet er inspirert av hvordan jorden er om natten, sett fra en GPS-satellitt. Effekten er samtidig oppsiktsvekkende og likevel mystisk.

 

Seiko Astron GPS Solar Chronograph klokke i sort og titan vist på en stjernehimmel. Foto
Bildetekst: SEIKO Astron GPS Solar Chronograph. SSE023J1

Astron Samlingen vokser stadig større.

Siden den første GPS solenergi klokken i 2012, har Seiko lagt til nye kalibre og designer, og vist verden fordelene med GPS solcelleteknologi. Seiko beviser for alle at de iherdig og kontinuerlig arbeider for innovasjon.

Seiko Astron GPS Solar Dual-Time klokke liggende. Foto
Bildetekst: SEIKO Astron GPS Solar Dual-Time. SSE077J1